יוניטי - כרטיס הכניסה לתעשיית הגיימינג

צילום: מערוץ היוטיוב של יוניטי
ותחום המציאות המדומה (VR) התחיל לתפוס תאוצה ולהוכיח מכירות בקרב המשתמשים המוקדמים.
בארץ החברות המובילות הן חברת מטיפיק (חברה שעוסקת בלימוד מתמטיקה באמצעות משחקים, גייסו השנה סכום כולל של 67 מיליון דולר), חברת טאבטייל שמייצרת משחקים לילדים ומדורגת תדיר ברשימת עשרת המפתחים הגדולים בעולם בחנויות המובייל, וכמובן חברות הקזינו ובראשן פלייטיקה שנמכרה ב2016 תמורת 4.4 מיליארד דולר לחברה סינית.
כיום האפשרות להתבטא דרך משחקים, למטרות מסחריות או אומנותיות, אינה שמורה רק ליודעי חכמת הנסתר. (קוד). כמעט כל אחד יכול ללמוד להשתמש במנועי משחק ולייצר משחקים, אפילו ללא רקע בתכנות.
מה זה מנוע משחקים ומה זה יוניטי?
מנוע משחקים הוא סביבת עבודה עליה ניתן לייצר אפליקציות דיגיטליות ומשמש בעיקר לייצור משחקים, אבל לא רק.
יוניטי (Unity), הוא מנוע המשחקים הפופולרי בעולם כיום. בהתחלה הוא אומץ ע״י מפתחים עצמאיים שחיפשו פתרון לייצוא משחקים לפלטפורמה חדשה - מובייל. אח"כ הם נשארו בשל האינטואיטיביות של המנוע שידידותי גם עבור אנשים שאינם מגיעים מרקע של תכנות.
יוניטי תומך ביצירת סביבות תלת מימדיות ודו מימדיות, בייבוא מתוכנות אנימציה צד שלישי דוגמת Maya ואף יצירת אסטים גרפיים בתוך התוכנה.
מה אפשר לעשות עם יוניטי?
למעשה כל תוכן דיגיטלי ניתן לייצור בעזרת יוניטי. בכוונה אני אומר ״תוכן דיגיטלי״ ולא בהכרח משחקים, כיוון שלאחרונה אנחנו עדים לשימושים מגוונים מאוד במנוע. הכניסה של הVR לשוק הביאה עמה יוצרים רבים שמגיעים מדיסיפלינות שונות, והם משתמשים ביוניטי כדי ליצור חוויות קולנועיות לא לינאריות, אבל גם לא בהכרח ״משחקיות״.
היתרון הגדול של המנוע הוא שניתן לייצא דרכו את התכנים כמעט לכל פלטפורמה אפשרית: מובייל, מחשב, קונסולות, VR. זה מוזיל את עלויות הפיתוח בצורה ניכרת כיוון שאין צורך לכתוב קוד חדש לכל פלטפורמה.
האם אפשר לעבוד ביוניטי בלי לדעת קוד?
ליוניטי עורך גרפי ויזואלי שעובד בצורה של Drag and Drop, המזכיר עורכים של תוכנות לעריכת וידאו או אפטר אפקטס. ברם, כדי לייצר משחקים ותכנים אחרים ברמה גבוהה מומלץ גם להבין איך קוד עובד.
החדשות הטובות הן שהדבר אפשרי. בעזרת הנחייה והדרכה נכונה ניתן ללמוד כיצד כותבים קוד ליוניטי גם אם לא עשיתם זאת אף פעם לפני כן.
על המסלול של HANDS ON GAMES וההטבה השווה לחברי תעשיה
בקורס פיתוח המשחקים שלנו, אנחנו לוקחים קבוצה מצומצמת של סטודנטים שלרובם אין רקע בכתיבת קוד ומלמדים אותם כל מה שהם צריכים לדעת כדי לכתוב את המשחק הראשון שלהם ביוניטי, בתוך 12 מפגשים בלבד.
אנחנו מספקים יסודות מוצקים של הבנה וכתיבת קוד ב#C ועושים זאת בצורה הכי כיפית שאפשר: דרך כתיבת משחקים.
אם מעניין אתכם להיכנס לתעשיית הגיימינג ולהשתלב בתעשייה שמשלבת תוכן וטכנולוגיה, זו ההזדמנות שלכם.
אנחנו מציעים 10% הנחה לחברי התעשייה לקורס הקרוב שלנו שנפתח ב28.5





