סופשבוע של במאיות בסינמטק תל אביב

צילום: לוגו
סרטיהן של ארבע במאיות ישראליות עומדים לצאת להקרנה מסחרית במהלך ינואר – פברואר 2016 , שניים מתוכם גם קיבלו את פרס סרט הביכורים הטוב ביותר בפסטיבל חיפה. במאיות זכו במירב הפרסים הן בתחרויות בסרטים הקצרים בפסטיבלי חיפה וירושלים והן בפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים. הסרט המצליח ביותר בעשור האחרון בישראל, הוא "אפס ביחסי אנוש", סרטה של טליה לביא.
"סינמה פה - הבית של הקולנוע הישראלי העצמאי", "פורום הקולנועניות ויוצרות הטלוויזיה בישראל", ו"עמותת נשים בתמונה" מכריזות על האירוע השנתי של יוצרות הקולנוע בישראל, "נשים יוצרות קולנוע", שיתקיים השנה במסגרת סופשבוע של במאיות בסינמטק תל אביב, עם אירועים נלווים ברחבי הארץ.
אירוע הפתיחה: מפגש יוצרות – שישי 14:00
עם היוצרות: דבורית שרגל, שירה גפן, יעל אבקסיס, לי גילת, שרי תורג'מן, לימור פנחסוב וזיו נווה. הענקת מענקי פיתוח – במעמד זה יעניקו עמותת נשים בתמונה, מועצת הפיס לתרבות ואמנות, קרן גשר לקולנוע רב תרבותי וקרן רבינוביץ - פרויקט קולנוע, חמישה מענקי פיתוח, בסך 60,000 ₪ כל אחד ובסך הכול יוענקו 300,000 ₪ במסגרת זו.
ספיד–דייטינג עם יוצרות קולנוע : פאנל דינמי על היבטיה השונים של היצירה הקולנועית
שישי 15:30 – סרטי זוכות הפרסים של השנה:
"בלק אאוט" - פרס הסרט הטוב ביותר הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים - סרטה של עדי קוטנר - 28 דקות
"חפיפה" - פרס סרט קצר עצמאי תיעודי פסטיבל חיפה - סרטה של איריס זכי - 30 דקות
"עקרון החסד" - פרס קרן גשר לסרט קצר בתי ספר לקולנוע פסטיבל חיפה - בימוי מאיה קסל - 17 דקות
"בינתיים מזל" – פרס ון ליר לסרט תיעודי קצר פסטיבל ירושלים – סרטה של מזל בן ישי - 29 דקות
"אגם" - פרס קרן גשר לסרט אנימציה קצר פסטיבל חיפה - סרטן של דנה לוי ואלה גריסרו - 7 דקות





