לספר את הסיפור של המיזם שלך

צילום: יח"צ
את דונה גריפית אברהמס פגשתי בקמפוס גוגל לאמהות, כמנטורית שהכינה אותנו לקראת הצגת הפרויקטים באירוע הסיום החגיגי מול הייטקיסטים, משקיעים וצוות שופטים.
בחצי שעה של אימון דונה דייקה את המצגת שלנו בצורה כזו, שיכולנו להעביר אותה בצורה מושלמת ואכן בערב הצגת הפרויקטים קיבל הצוות שלנו פידבקים מעולים על הדרך שבה סיפרנו את הסיפור שלנו.
בשנה האחרונה גרה דונה בעמק הסיליקון, לשם נסעה עם המיזם שלה, עוזבת קריירה מקומית מוצלחת כ- Corporate storyteller. המוצר שפיתחה, Invisu.me, עוזר לסטרטאפים וחברות לדייק את הסיפור שלהם, ולענות בצורה הטובה ביותר, מראש, על כל השאלות שהמשקיע יכול לשאול, בכל שלב של המיזם.דונה גם מככבת באחד מסרטוני הוידאו שגוגל מציעים ליזמים בסדרת HOW I.
בתוך האתר של Invisu ממשק נוח ואינטראקטיבי השואל את המשתמשים מהו הערך המרכזי של החברה, מה הרוטב הסודי שיש רק להם ושהעולם לא יכול בלעדיו, מאפשר ליצור טבלת מתחרים ולפרט את הערך של החברה וכלים מעולים נוספים.
השכלול האמיתי הוא היכולת לשלוח את התוצר למשקיעים דרך הממשק של INVISU ולעקוב אחרי הפתיחה ורמת ההתעניינות של כל משקיע.
לאחרונה, חממת הסטרטאפים הבינלאומית שלGOOGLE צירפה את הפלטפורמה הייחודית לכלים שהיא נותנת למשתתפים, כדי להקל עליהם את האתגר הרציני של יצירת מה שנקרא ONE PAGER שהוא בעצם הדף שאמור להעביר את היזמים לפגישה נוספת עם המשקיע וליצור עניין בקרב קרנות ואנג'לים.
אחד מצירופי המילים הנפוצים היום בתחום ההייטק הוא story telling - איך לספר את הסיפור של המוצר שלך בצורה הטובה ביותר. בתפקידה כמאמנת חברות וסטרטאפים ראתה דונה את הקושי שחווים מייסדים לספר את הסיפור שלהם, וכך החליטה להרים מוצר חדשני שיענה בדיוק על הצורך הזה.
אז מה זה STORYTELLING?
לסיפור יש מבנה עלילתי – זה תופס אותנו, זה מכניס לפעולה את כל החלקים של המוח הרלוונטיים – אם אני אספר לך על ארוחה מדהימה שאכלתי – המרכז הסנסורי שלך יתחיל לרקוד ואת ממש "תחווי" את הארוחה. אז סיפור מכניס אנשים לחוויה, מהדהד, גורם להזדהות, ובגלל המבנה שלו ניתן יותר לזכור את זה. אז בעצם אני עוזרת לאנשים להפוך "מידע" לסיפור – אותה גברת בשינוי האדרת.
אז מה הייתרון של STORYTELLING כאשר מתייחסים לחברות ומיזמים?
"זה ממש מצחיק – לפני שבוע היתי שופטת בתחרות סטארטאפים, אני יותר הייתי בקטע של משוב על הפיצ'ים. ואחרי בערך 5 שקיבלו ממני הערות על הסיפור, עלה בחור להציג ואמר "הרשו לי לספר לכם סיפור..." ואז קשקש משהו הכי לא קשור לפיץ' שלו. בהערות אמרתי לו שהסיפור של ההתחלה לא הייתה קשורה והצעתי לו התחלה חלופית. הוא התבאס כי ציפה לשבחים כי הוא התחיל לכאורה עם "סיפור" – אז זו דוגמה מצויינת לאיך לא לספר סיפור".
מה הם הקשיים העיקריים שמייסדים חווים כאשר הם מנסים לספר על החברה שלהם?
למה החלטת לעבור לסן פרנסיסקו? האם לא ניתן היה להרים את הפרויקט בארץ?
"אחרי 8 שנים שהייתי סוג של Go-to-person לפיצ'ים בארץ, רציתי לבחון את היכולות שלי ושל Invisu מחוץ לגבולות ישראל. ישראל היא ללא ספק מעצמת סטארט אפים אבל חברה שרוצה לגדול ולשגשג חייבת לפרוש את כנפיה מחוץ לכאן, וסיליקון ואלי זה הצנטרום של הכל.
מרתק להיות פה, להכיר אנשים חכמים שמסבירים לך את המוצר שלך מזווית שאת אפילו לא ראית, לראות אסימונים נופלים ולהבין שבעיית ה STORYTELLING קיימת בקרב כל התרבויות והעמים ויש לנו פה הזדמנות לעשות אימפקט גדול."
מה השלב הבא מבחינתך?
"אנחנו רוצים ליצור את האקוסיסטם המרכזי שנותן כלים ומשאבים ליזמים לקראת גיוס – עם מנטורים, יועצים ונותני שירותים שקיבלו גושפנקא ויכולים באמת לעזור להם להתרומם. אנחנו רוצים לעזור להם לפרוץ את המחסומים שעוצרים מבעדם להשיג את מה שהם רוצים וצריכים בשביל להתקדם. אני רוצה לגעת בכמה שיותר סטארטאפים עם מעין "מגע קסם" שיעזור להם פשוט לתקשר את הרעיון שלהם בצורה הכי פשוטה אך עוצמתית".




