לזכרו של רנן שור – אדריכל הקולנוע הישראלי

צילום: ויקיפדיה
רנן שור, דמות מפתח בתעשיית הקולנוע הישראלית, הלך לעולמו והשאיר אחריו מורשת אדירה של יצירה, חינוך והשפעה תרבותית. שור היה לא רק במאי ותסריטאי מוכשר, אלא גם מחנך שהקדיש את חייו לפיתוח דור העתיד של הקולנוענים בארץ.
הבמאי של דור חדש
שור נולד וגדל בישראל, ובמהלך שנות ה-70 וה-80 החל לבסס את מעמדו כאחד הקולות הבולטים בקולנוע המקומי. סרטו הידוע ביותר, "בלוז לחופש הגדול" (1987), נחשב עד היום לאחת מהקלאסיקות של הקולנוע הישראלי, כשהוא משקף ברגישות ובכנות את חוויית ההתבגרות והמעבר לשירות הצבאי. הסרט זכה לאהדה רבה והפך לסמל של דור שלם.
מורה דרך לקולנוע הישראלי
מעבר ליצירתו האישית, שור הקדיש את חייו לקידום תעשיית הקולנוע בישראל. כמנהל בית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה בירושלים, הפך את המוסד לאחד מבתי הספר היוקרתיים והמשפיעים ביותר בתחום הקולנוע בארץ ובעולם. תחת הנהגתו, בית הספר הצמיח במאים, תסריטאים ומפיקים רבים שהטביעו חותם על תעשיית הקולנוע הישראלית והבינלאומית. שור האמין בכוחו של הקולנוע לספר סיפורים אותנטיים וליצור שיח חברתי, והשפעתו על דורות של יוצרים צעירים היא בלתי ניתנת למדידה. הוא דחף את תלמידיו לשאוף למצוינות, לחקור את גבולות היצירה ולמצוא את הקול הייחודי שלהם.
מורשת חיה
רנן שור לא היה רק יוצר אלא גם מחנך, חזון ומנהיג. תרומתו לקולנוע הישראלי תמשיך לחיות דרך תלמידיו, סרטיו והמורשת שהותיר אחריו. הוא היה ועודנו דמות מופת בתרבות הישראלית, אדם שהאמין בכוחו של הסיפור וביכולתו לשנות מציאות.
יו"ר האקדמיה אסף אמיר ספד לשור "רנן היה ללא ספק אחת הדמויות המרכזיות והמנועים האפקטיביים שהיו לקולנוע הישראלי המתחדש. כבמאי, מפיק, יזם ומחנך. אהבתי את הנחרצות שלו, אהבתי להתווכח איתו ותמיד ושמחתי לשתף איתו פעולה. התרבות והקולנוע הישראלי חבים לו חוב גדול. מדובר באבידה גדולה".
מותו הוא אבידה גדולה לעולם הקולנוע, אך רוחו תישאר חיה בכל פריים שנוצר בהשראתו ובכל קולנוען שהושפע מדרכו. יהי זכרו ברוך.