חמישה טיפים איך לסגור הדרכות בינה מלאכותית לארגון
צילום: הבינה המלאכותית
אחד הדברים שבעיקר בולטים כאשר לקוחות מבקשים מאיתנו הכשרות פנים ארגוניות ושירות פנים ארגוני זה שהבינה המלאכותית עדיין נתפסת כסוג של גימיק ולא עד הסוף ככלי שיכול להזניק את היכולות הארגוניות.
כשלקוח שואל אותי "אוקי מה אפשר לעשות עם הבינה המלאכותית" אני אומרת שזה כמו לשאול "מה אפשר לעשות עם האינטרנט". אפשר לעשות הכל וזה מאד תלוי בצורך.
זו גם התלבטות שיש לנו היום אם להכניס את ה"בינה המלאכותית" כקטגוריה בפני עצמה בעיצוב או עריכת וידאו באינדקס הפרילאנסרים של "תעשיה". הרי לא יכול להתקיים היום (או נגיד עוד שנה מקסימום) מעצב או יוצר שלא משתמש בכלים של בינה מלאכותית, והכלים האלה הולכים ומשתכללים על בסיס יומי. אז אשר מגיע אלינו לקוח ורוצה שנחבר לו איש מקצוע שמומחה בבינה מלאכותית, או סדנה, הדבר שחשוב לנו ביותר זה להבין איזה מכל הרכיבים הארגוניים יכולים להשתפר באמצעות הבינה המלאכותית ולכוון את אנשי המקצוע לשם.
אין טעם ליזום הדרכה או סדנה שתדבר מעל הראש, ובוודאות אין צורך שיהיה איש מקצוע עם טייטל "מומחה בינה מלאכותית" כאשר לא ברור מה המטרה הסופית.
הצורך באנשי בינה מלאכותית שגם מומחים בניתוח ומחקר של נתונים עולה מאד, גם ממוסדות ציבוריים גדולים, מתוך ההבנה שיש פה כלי עם יכולות על אנושיות שבניהול אנושי נכון יכול להביא לתוצאות יוצאות דופן. עם זאת, כמו בכל תחום, גם פה בגלל שאין סטנדרטיזציה עדיין, יש פערים גדולים מאד באיכות אנשי המקצוע ובאיכות ההדרכות.
קבלו חמש נקודות יסודיות לבדוק כאשר אתם סוגרים מומחה, סדנה או הרצאה לארגון:
1. הגדירו בבירור את הצרכים שלכם
לפני שאתם מתחילים לחפש מומחה בבינה מלאכותית, חשוב להגדיר במדויק מה אתם צריכים. האם המטרה היא אוטומציה של תהליכים? עיבוד נתונים? או פיתוח אלגוריתמים מורכבים? הגדרה ברורה של מטרות הגיוס תעזור לכם לבחור את המועמד הנכון, שכן ישנם תחומים רבים בהם ניתן להשתמש בבינה מלאכותית, וכל תחום דורש מומחיות שונה.
2. בדקו את היכולות בעבודה יומיומית עם AI
אחד הדברים החשובים ביותר בגיוס אנשי מקצוע בבינה מלאכותית הוא הבנה של איך המועמד משתמש בטכנולוגיה הזו בעבודתו היומיומית. בקשו לראות דוגמאות מעשיות של יישומים שהם פיתחו או הובילו, והאם הם מצליחים ליישם את הכלים שהם עובדים איתם בצורה שתואמת את הצרכים שלכם. הקפידו לבדוק שהם לא רק "מדברים תאוריה" אלא גם יודעים לעבוד בפועל.
3. בקשו קייס סטאדי מפורטים
כדי לוודא שאיש המקצוע שאתם שוקלים לגייס הוא בעל הניסיון הדרוש, בקשו ממנו קייס סטאדי מפורט המראה את יישום הבינה המלאכותית בפרויקטים קודמים. תיאור מפורט של איך הבינה המלאכותית שיפרה תהליכים עסקיים, פתרה בעיות או חידשה תהליכים חשוב ביותר כדי להבין את היכולת האמיתית של המועמד.
4. התמקדו ביצירתיות ובחשיבה מחוץ לקופסה
בינה מלאכותית היא כלי טכנולוגי רב עוצמה, אבל כדי לנצל את הפוטנציאל המלא שלה יש צורך ביצירתיות ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה. כשאתם בוחרים איש או אשת מקצוע, בדקו עד כמה הוא מוכן לפרוץ גבולות ולחשוב על פתרונות יצירתיים לבעיות העסקיות שלכם. היכולת להנחות את הבינה המלאכותית לתוצאות המתאימות דורשת לא רק הבנה טכנית, אלא גם יצירתיות מתפרצת.
5. אל תתפשרו על הבנה בפלטפורמות נלוות
בינה מלאכותית לא עומדת לבד – היא מחוברת לפלטפורמות נוספות כמו מערכות אוטומציה, ניתוח נתונים, ואפילו ניהול פרויקטים. חשוב לוודא שאיש המקצוע שאתם מגייסים מבין את האינטגרציה בין הבינה המלאכותית למערכות אחרות בארגון, ויודע להשתמש בהן כדי להפיק תוצאות מיטביות.
מוזמנים בחום לבדוק את אתר המרצים שלנו - בו תמצאו מרצים על בינה מלאכותית, סדנאות על בינה מלאכותית, וכמובן מוזמנים גם להתייעץ איתי אישית (יש שם כפתור לווצפ שלי) על תוכן על בינה מלאכותית לארגון שלכם.