הדור בראדרס שוברים את כללי המשחק
צילום: גלי מאירי
בתחום שבו יצירתיות וטכנולוגיה משתלבים, חברת ההפקה "The Dor Brothers" מסמנת את קו החזית החדש. בעידן שבו AI עובר מהפכה בכל תחומי החיים, החברה פורצת דרך כשהיא מתמקדת ביצירה באמצעות בינה מלאכותית. השימוש בטכנולוגיות מתקדמות יצר הזדמנות להפיק תכנים באיכות בלתי נתפסת ובמהירות חסרת תקדים. דור בראדרס לא רואים ב-AI רק ככלי עזר, אלא כבסיס לעתיד היצירתי.
פגשנו את יונתן דור במפגש מרתק בפלייטיקה, והנה עיקרי הדברים. לצפייה במפגש המלא
"הכל התחיל מסרטון שראיתי ביוטיוב בשם 'צרו תמונות מטקסט'," מספר יונתן דור במפגש שערכנו עמו בחברת קלטורה בספטמבר האחרון "זה היה לפני שמידג'ורני ואידיוגרם בכלל היו קיימים. השתמשתי במערכת בשם VQGAN שייצרה לי תמונה מחרידה של מגבות אדומות עם עיניים. הצגתי את זה לחברה שלי והיא אמרה, 'זה חרא', אבל אני אמרתי, 'זה מדהים!'".
החוויה הזו הובילה את דור לחקור לעומק את האפשרויות ש-AI מציע, והשאר היסטוריה. כיום, החברה משתמשת ב-AI להפקת תכנים בסטנדרטים שלא היו זמינים קודם, תוך שהיא מדלגת על חלק מהשלבים המורכבים והיקרים בהפקות מסורתיות. "אנחנו לא יוצרים כמו פעם," הוא מסביר. “אנחנו לא צריכים עוד 3D יקר או אפקטים מורכבים. אם אתם לא משתמשים ב-AI, אתם מבזבזים זמן וכסף. אצלנו, אם משהו לא מבוסס AI, אנחנו מתייחסים לזה כאילו רימינו...”
תהליך היצירה של דור מבוסס על עיקרון שנקרא "קצירה". במקום לנסות לשלוט בתוצאות או ליצור פרומפט מושלם, הם פשוט מייצרים אלפי קליפים, ובוחרים את המיטב מתוכם. “אנחנו לא מבזבזים זמן על לנסות לגרום ל-AI לעשות בדיוק מה שאנחנו רוצים. אנחנו פשוט מג'נרטים 200 קליפים ובוחרים את הכי טובים. זה מה שמדהים ב-AI – הוא נותן לך כמויות אדירות של אפשרויות, ואתה פשוט קוצר את התוצאה הטובה ביותר.”
הגישה שלהם הפכה אותם למובילים בתחום, והם עובדים עם הכלים המתקדמים ביותר כמו MidJourney, Luma Labs, Kling ואחרים. "כל כלי שקיים, אנחנו משתמשים בו. זו לא שאלה של איזה כלי הכי טוב – זה שאלה של איך אתה משלב את הכלים השונים יחד כדי ליצור משהו ייחודי," הוא מוסיף
דור בראדרס לא מפחדים לגעת גם בנושאים רגישים יותר, כמו השימוש ב-AI בתכנים פוליטיים. אחד הסרטונים המפורסמים שיצרו היה סרטון של הנשיא לשעבר טראמפ אוחז באקדח. "הסרטון הזה הוצג בסנאט בטקסס, והוא הדגים כמה מסוכן ה-AI כשהוא נופל לידיים הלא נכונות," מסביר דור. “כשמדובר בגנרטורים סיניים, אתה יכול לכתוב כל דבר – טראמפ נאבק בקמאלה האריס, או ביידן על כיסא גלגלים, והמערכת תייצר משהו שנראה לגמרי אמיתי, אבל אם תנסה לגנרט מנהיג סיני אתה תיחסם. זה הופך לנשק טכנולוגי.”
הדילמות האתיות הן עצומות. "אנחנו חיים בעולם בצפייה בסרטון של רק ארבע שניות כבר אי אפשר להבדיל אם זה אמיתי או לא. וזה רק הולך להיות קשה יותר ככל שהטכנולוגיה מתקדמת. השאלה היא כבר לא אם AI יכול ליצור תוכן מזויף, אלא איך נוכל לפתח שיקול דעת ולדעת להבחין בין מה אמיתי למה מזויף," הוא אומר.
במפגש, שאל יקי גני את יונתן דור: “הבעיה מתחילה כשאנחנו רואים תוכן מזויף – טראמפ עם אקדח או פוטין בשדה קרב – ויש אנשים שמאמינים שזה אמיתי. לא מדובר רק בשאלה משפטית, אלא אתית. האם ראוי ליצור תכנים כאלה?”
למרות זאת, דור סבור שהשימוש החופשי בטכנולוגיה עשוי דווקא להוביל להבנה טובה יותר של הגבולות שלה. "סאטירה וקומדיה תמיד היו דרך לפתוח דלתות לתודעה האנושית, וכך גם עם AI. אנחנו לא חושבים שצריך לצנזר את הכלים, אלא להפעיל שיקול דעת על מה לגיטימי ומה לא." דור מוסיף "כמו שאדם יכול להשתמש בפוטושופ כדי ליצור תמונה לא חוקית, כך יהיה גם עם AI. השאלה היא לא אם הטכנולוגיה תוכל לעשות את זה, אלא מה נעשה עם זה כשזה קורה."
בדור בראדרס מאמינים שבעתיד הקרוב יצירת סרטוני AI תשתלט על תעשיית הסרטים, תוך שהיא תחליף את התהליכים המסורתיים של CGI ואפקטים ויזואליים יקרים. "היום אתה יכול להפיק קליפ ברמה של מיליון דולר בלי להשתמש באפטר אפקטס או ב-3D. אנחנו משתמשים ב-AI כדי ליצור הכל, ובסופו של דבר אנחנו רק עורכים ובוחרים את הקליפים הטובים ביותר," דור מסביר. "זה רק עניין של זמן עד שכלי ה-AI ייכנסו לכל תחום יצירתי. מי שלא יצטרף, יישאר מאחור."
לסיכום, העתיד של עולם ההפקות משתנה מול עינינו, ודור בראדרס נמצאים בחזית המהפכה. עם שילוב נכון של יצירתיות, חדשנות טכנולוגית ושיקול דעת מוסרי, הם מגדירים מחדש את גבולות היצירה בעידן ה-AI. "אנחנו לא מפחדים מהשינוי – אנחנו מחבקים אותו," הם מסכמים. "העולם משתנה, ו-AI הוא הכוח שמוביל את השינוי הזה."
אם אתם רוצים הרצאות על בינה מלאכותית או שנאצור לכם תוכן איכותי והרצאות לארגון, דברו איתנו