איך עושים טאץ' חדש למקצועות הישנים?

צילום: pixabay / Ulleo
בוודאי גם אתם מרגישים שעולם העבודה משתנה במהירות. הכישורים שרכשתם במהלך הלימודים לא תמיד מספיקים, ואם חלפו מספר שנים מהפעם האחרונה שישבתם בכיתה, יש סיכוי טוב שהדרישות במקצוע בו בחרתם השתנו, או, אם נהיה כנים, עלו מאוד.
אם אתם בתחילת דרככם המקצועית, מחפשים את האתגר הבא, או שבחרתם להיות פרילאנסרים, הרי שיש לכם תיק נוסף שחובה להשקיע בו: שיווק עצמי. אין כל פסול בכך – אתם מוצלחים, מוכשרים ומשאירים רושם בכל מקום בו אתם דורכים, אבל כל הטוב הזה צריך בסופו של דבר להתכנס ליתרון תחרותי בדרך לעבודה הבאה או להרחבת תיק הלקוחות שלכם.
דרך טובה להשיג את היתרון הזה היא להשקיע בקורסים והכשרות מקצועיות. הם מוסיפים כישורים לארגז הכלים ומשלימים פערים שנוצרו בדרך. למידה ממומחים ומובילים בתחומם מעוררת השראה ומפגש עם סטודנטים נוספים הוא כר להפריה הדדית. במקצועות מסוימים, הקורסים עצמם פותחים דלתות ואפשרויות תעסוקה.
ליקטנו עבורכם רעיונות לארבעה קורסים והכשרות, שעם חשיבה מחוץ לקופסא וכמה כלים חדשים יכולים להעשיר את סט הכלים שלכם:
פוטושופ למאפרות/ים – סיימתם בהצלחה את בית הספר לאיפור. השקעתם בצילום מקצועי כדי ליצור תיק עבודות מתוקתק והתחלתם לבנות חוג לקוחות. אתם מקבלים עוד עבודות, מצלמים את תהליכי העבודה ואת התוצרים הסופיים בסמארטפון שנקנה בגלל המצלמה הטובה שלו ויודעים, שכדי לבסס את המוניטין ולהשאיר אותו בתודעה של המפיקים והמפיקות (או של הכלות לעתיד), אתם חייבים לשתף ולעדכן את דף הפייסבוק ואת חשבון האינסטגרם.
אין ספק שלאפר אתם יודעים ושבחיים האמיתיים הכל נראה סוף, אבל מספיק שהתאורה לא תחמיא או שבאמצע הפריים יתקע מישהו או משהו שמחרבים אותו כדי שהעבודה וההשקעה ייבלעו. בקורס פוטושופ, ולו הבסיסי ביותר, תלמדו את הטכניקות להבליט את הטוב, לטשטש את הבעייתי ולהעלים את מה שממש מפריע – קצת כמו באיפור, לא?
דיבור מול קהל למדריכות/ים – הדרכה בחוגים, בשיעורי העשרה ובמסגרת תוכנית הלימודים המסודרת בבתי ספר זאת אפשרות תעסוקה טובה ומכניסה אחרי ואף במהלך הלימודים, בין אם מדובר בלימודי קולנוע, תאטרון, פיזיקה או היסטוריה. שליטה בחומר, אהבה גדולה לתוכנית הלימודים ובניית מערכי שיעור מרתקים חשובים מאוד כדי להתקבל, אבל המבחן האמיתי הוא בכיתה עצמה, ושם התחרות קשה: סמארטפונים, טאבלטים, עייפות, חברים ואפילו החטיפים מהקפיטריה מזעזעים את הקשב הרעוע ממילא אפילו מול התכנים הכי מעניינים בעולם.
את הקהל קשה לשנות, את ההתקדמות הטכנולוגית אי אפשר לעצור (ומי רוצה?), אבל לשפר את היכולות הרטוריות, את שפת הגוף, ללמוד איך לתפוס את תשומת הלב של התלמידות והתלמידים, ואיך להתגבר על הפרעות ולשמור על רצף בתוך הכאוס, אפשר ללמוד.
קופירייטינג למעצבות/ים – קופירייטינג הוא תחום קלאסי של פרסום. העברת מסרים חדה וברורה לקהל היעד הנבחר. על פניו, תחום נפרד מעיצוב. מקבלים טקסטים מהלקוחות ומלבישים אותם על הוויז'ואל בפונט שנבחר לשמש את המותג. בפועל, כולנו יודעים שזה לא תמיד ככה. מגיע בריף כללי, ולכם ברור שטקסט יקפיץ את העיצוב. מצד שני, לחכות לתשובה מאיש הקשר, שיעביר את השאלה לבוסית שלו, שתרצה להתייעץ עם הממונים עליה – יוביל לעיכוב העבודה ולשריפה של שעות.
אז תמיד אפשר להעתיק מפינטרסט (כמעט תמיד – קצת יותר מאתגר בעברית), אבל קורס קופירייטינג שישפר את הכישורים המילוליים, יתרגם את היצירתיות שלכם לממד נוסף ויעזור לכם למצוא את המילים הקולעות ביותר לעיצוב המדויק ביותר, זאת תוספת לא צפויה, אבל סופר שימושית לכלי העבודה שלכם, איפשהו בין האילוסטרייטור לאינדיזיין.
הבנה דיגיטלית לאנשי/ות תוכן – אתם כותבים מאז שאתם זוכרים את עצמכם. עשיתם תואר בתקשורת כי מאז שאתם קטנים ידעתם שכשתגדלו תהיו פרסומאים או עיתונאים. המחמאות והתגובות החיוביות על הבלוג האישי ממשיכות להגיע למרות שעברו שנתיים מאז העדכון האחרון. מאז, עולם התוכן השתנה. הלימודים היו מדהימים, אבל לא לגמרי קולעים לדרישות של העולם האמיתי, שבינתיים עבר לדיגיטל: פלטפורמות שונות דורשות טקסטים שונים; מילים מסוימות מתאימות לטוויטר אבל לא לפייסבוק; תשומת הלב של הגולשים קצרה ויש לך שבריר שניה ללכוד אותם. והכל, אבל הכל היום מדיד, דינמי, בר תיקון ובר חלופה ברגע אחד.
אז מה אנשי תוכן מעודכנים צריכים לדעת היום כדי לייצר בידול על פני אחרים? דברים כמו שליטה בפלטפורמות הרלוונטיות, איך ניגשים לכל אחת מהן, הן מההיבט הטכני הטהור של פתיחת חשבונות והן מההיבט הטקסטואלי, כיצד יוצרים ומיישמים אסטרטגיית תוכן הוליסטית, כחלק מאסטרטגיית שיווק כוללת או בנפרד ממנה במידה ולא קיימת אחת, איך מריצים קמפיינים ואיך מודדים תוצאות הם רק חלק מהרשימה.
קורס ניהול תוכן ברשתות החברתיות של Digitalent, בית הספר של תעשיית הדיגיטל, עוזר לעשות סדר בכאוס.
את הקורס מעבירים מרצים שנמנים על מובילי ענף הדיגיטל והתוכן בארץ. הדיאלוג עם התעשייה מבטיח שמערך השיעורים הולם את הדרישות העדכניות ביותר בשוק העבודה. בנוסף להיבטים תאורטיים ולמקרי מבחן לדוגמא שמובאים בהרצאות, הקורס מלא בעבודה, בתרגולים אינטנסיביים בבית ובכיתה לטובת הטמעת החומר הנלמד.
בעולם הזה כישרון טבעי לא מספיק וחייבים ללכלך את הידיים ולגעת בחומר; בלי תרגול, זה כמו ללמוד שחיה בהתכתבות. כדי לסגור את המעגל ולתת לתלמידים את המקסימום, לבית הספר יש גם חברת השמה מאושרת על ידי התמ"ת, שמשדכת בוגרים מצטיינים למקומות עבודה.
כמה חיוני להוסיף את הכלים הללו לארגז? כמו שצבעי צריך מברשת צבע בארסנל – ככה חיוני.
הכתבה בשיתוף דיגיטאלנט