פסטיבל ג'אז נשי בירושלים

צילום: מהאתר
עם השגרירות המוכרות, היוצרות המבטיחות והתגליות המפתיעות - שמחדשות ומרגשות בזירה המקומית והבינלאומית, בניהולה האמנותי של חן לוי.
Queenta - Woman Jazz Festival 2024 פסטיבל הג'אז הנשי השלישי | 4-6 ביוני | צוללת צהובה, ירושלים
בהשתתפות: QUEENTA במחווה לקורין אלאל, LIRAZ מארחת את דריה מוסינזון,
מאיה דוניץ טריו, מאיה בלזיצמן ואריאל ברט (אורח: ניצן בר), ענת פורט וקטיה טובול, ג'ני פנקין,
החוט האדום- נועה דרזנר טריו, תמרדה, טריו קליפה, נרקיס רעם טריו, מאיקי, טל אברהם - פרידה,
שי ואיתי פורטוגלי – דואו אחים, New Orleans Camels, WAVES - דינה קיטורסקי טריו.
QWJF הוא פסטיבל הג'אז הנשי הראשון בארץ שמוקדש כולו למוזיקאיות שמכתיבות את הטון כיום בארץ ובעולם. הג'אז הישראלי על נגניו/תיו נחשב כמצליח ומוביל בעולם המוזיקה, אך במסגרת פסטיבלי הג'אז השונים והמצליחים בארץ. לא תמיד ניתנת במה מספקת (או במה בכלל) ליצירה הנשית בתחום. השנה, במשך שלושה ימים, יציג הפסטיבל ג'אז נשי רחב טווח, הפקות מקור שנתפרו במיוחד לפסטיבל, מחוות, אירוחים ומסיבות.
את הפסטיבל אוצרת ומנהלת אמנותית חן לוי - מוזיקאית, זמרת ויוצרת, רכזת מסלול ג'אז ווקאלי ברימון ומצטיינת דיקן באקדמיה במסלול הג'אז. בשנה הראשונה לפסטיבל יזמה את מופע הג'אז לשיריה של שושנה דמארי, ממנו נולד הרכב הבית של הפסטיבל (ואלבום משירי שושנה דמארי), חמישייה נשית שאותה היא מובילה כסולנית. השנה Queenta Ensemble (חן לוי, קטיה טובול, ענבר פז, מאי סגל ואריאל בארט) יעלו מופע מקור חדש שכולו מחווה ואהבה נשית וג'אזית לקורין אלאל ויצירתה המשפיעה. עוד בפסטיבל, כמה חיבורים ראשונים ומרתקים בין יוצרות משפיעות: הסטאר הנשית העוצמתית LIRAZ (לירז צ'רכי) תפגוש על הבמה את הפסנתרנית האנדלוסית DARYA(דריה מוסינזון) למסע מוזיקלי חובק עולם, המפוחית המזוהה של אריאל ברט תפגוש בצ'לו המרטיט של מאיה בלזיצמן ואת הגיטריסט הפנומן ניצן בר לאירוח, מפגש של שתיים מהפסנתרניות הטובות בעולם- קטיה טובול וענת פורט, מפגש משפחתי של האחים פורטוגלי שי ואיתי. בגזרה המשולשת: הפסנתר הפרוע של מאיה דוניץ והטריו, הקול המרגש וגיטרת הפלמנקו של נועה דרזנר והטריו, ג'אז מסורתי מניו אורלינס של הקאמלס, השלישיה של נרקיס רעם ושל דינה קיטורסקי, ואי אפשר בלי אנרגיה נשית בועטת - הגרוב של תמרדה, האנרגיות המחשמלות של ג'ני פנקין.
חן לוי: "הסיפור על הוריקן קתרינה שפגע בניו אורלינס באוגוסט 2005 והותיר אותה הרוסה ומדממת עלה בתוכי כשניגשתי לכתוב את הטקסט הזה - מיליארדי דולרים הושקעו בשיקום העיר, אך במחקרים שנערכו בשנים האחרונות נקבע כי ״המוזיקאים, ולא הפוליטיקאים, הם שהצילו את העיר מקטסטרופת סופת המוות״. התקופה הנוכחית היא מהקשות שידענו, ובו זמנית זו תקופה שמצליחה יותר מכל להדגיש את חשיבות האומנות, התרבות והמוזיקה בחיינו - הן המרפא האמיתי, מזור לנפש דואבת ולרוח שבורה. זוהי שנתה השלישית של QUEENTA Woman Jazz Festival ו שוב אני נדהמת מחשיבותה במרחב, מהדרך הארוכה שלפנינו, שנדמה שרק מתארכת. אסור שירפו את ידינו מהעשייה הכל כך נדרשת וחשובה הזו, גם לא עכשיו, במיוחד לא עכשיו. השנה יותר מכל שנה אחרת, היה לי חשוב ליצור ליינאפ המורכב מנשים פורצות דרך שסוללות את דרכן בעצמן, נשים שמשמיעות את קולן בעוצמה, מתעקשות על נוכחותן במרחב אפילו במחיר כלכלי, אישי וקרייריסטי. אני צמאה לנשים האלה, שיציפו את כל תחומי החיים עוד ועוד, שיהיו קול מאזן, קול מרפא, קול של תבונה, ובקול רם. התוכנית המוזיקלית השנה מורכבת כולה ממוזיקאיות ישראליות בלבד ואפשר למצוא בה חיבורים מיוחדים, הפקות מקור, מוזיקת עולם, ג׳אז קלאסי, מפגשים ראשוניים וחופשיים, והכל בהובלת הנשים הללו, שמעניקות לי השראה, דרך ותקווה בקולן הגדול.
צוללת צהובה, מרכז המוסיקה הירושלמי שיזם ואמון על הפקת הפסטיבל, נותן במה כבר שנים רבות לפרויקטים שונים אשר מטרתם העיקרית היא להוות בית, לטפח ולקדם מוסיקאים ויצירה מוסיקלית מקצועית. בין המיזמים ניתן למצוא את פסטיבל חשיפה בינלאומית, פרויקט ההרכבים, מגמת המוסיקה לבגרות ופרויקט חממה, לצד מועדון הופעות, אולפן הקלטות וחדרי חזרות .
https://queentafestival.yellowsubmarine.org.il/