מה חדש בבינה המלאכותית 17.6.23
צילום: Midjourney
1. אחרי שכל העולם כבר על הרגליים, השבוע Google DeepMind, OpenAI ו-Anthropic הסכימו לספק לממשלת בריטניה גישה למודלים שלהם למטרות מחקר ובטיחות.
הודעה זו נמסרה על ידי ראש הממשלה רישי סונק בשבוע הטכנולוגי של לונדון.
מטרת מתן הגישה הזו היא לעזור לממשלה להעריך טוב יותר את המערכות הללו ולהבין הן את ההזדמנויות והן את הסיכונים שלהן.
במהלך נאומו, סונק הדגיש את הפוטנציאל של AI לשנות מגזרים שונים, כמו חינוך ושירותי בריאות וסיפר כי הוא רואה בעיני רוחו את בריטניה כ"אי של חדשנות" והביע את דעתו האישית על כך שבינה מלאכותית מייצגת את אחת ההזדמנויות המשמעותיות ביותר כיום.
בנוסף לכך סונק סיפר על שאיפתה של בריטניה להיות מרכז עולמי לתקנות בטיחות בינה מלאכותית, אם כי הוא לא סיפק הצעות ספציפיות לרגולציה כלשהי בינתיים.
כחלק מהתוכניות הללו, באזור הסתיו אמור להתקיים מפגש פסגה עולמי בנושא בטיחות בבינה מלאכותית בבריטניה ולפי אמירותיו הפסגה הזו משולה לוועידות COP לשינוי האקלים של האו"ם.
בנוסף לכל זה, יוקם צוות משימה לחקור טכניקות בטיחות ואבטחת מידע בבינה מלאכותית, אשר יתמך ב- 100 מיליון ליש"ט במימון.
אין ספק שבריטניה מזהה כאן הזדמנות לחדור פנימה, מעניין יהיה לראות עד כמה הם יצליחו לקדם את התחום.
https://shorturl.at/rwVX0
סיכום השבוע בשיתוף חברת Zero21. אם אתם מעוניינים להכניס מערכות מבוססות בינה מלאכותית לעסק או לארגון, מוזמנים להשאיר פרטים ויחזרו אליכם בהקדם
2.במקביל לכל זה, OpenAI הכריזה על מספר עדכונים חדשים לדגמים שלה כמו גם ל-API שלה,
ממש במשפט מלמעלה, הם הוציאו משהו שנקרא ״Function Calling״.
זה צריך לאפשר למודלים לקיים אינטראקציה יעילה יותר עם כלים חיצוניים וממשקי API.
החידוש העיקרי כאן הוא ביכולת לייצר JSON דרך API.
לצורך הדוגמה (מתוך הבלוג), אם משתמש שואל, "איך מזג האוויר בבוסטון?", המודל יכול ליצור אובייקט JSON המייצג קריאה לפונקציה 'get_current_weather' כשהארגומנט הוא המיקום ("בוסטון").
ובכך להשתמש ב- JSON הזה על ידי ממשק API למזג אוויר של צד שלישי כדי לקבל את המידע על מזג האוויר בפועל, וזה נשלח בחזרה למודל כדי ליצור תגובה אנושית, כמו
"מזג האוויר בבוסטון כרגע שטוף שמש עם טמפרטורה של 22 מעלות צלזיוס".
אין ספק שהיכולת הזו פותחת עולם חדש לניצול היכולות של מודלי שפה בתפוצה רחבה.
בנוסף לכך, OpenAI ניצלה את ההזדמנות לספר שהיא עדיין חוקרת כיצד לגרום לכלים ולמודלים של שפה לעבוד יחד בבטחה.
הם גילו בעיות פוטנציאליות, כמו כיצד נתונים לא מהימנים מהפלט של כלי כלשהו יכולים לגרום למודל עצמו לבצע פעולות לא מכוונות וממליצים למפתחים להשתמש רק במידע מכלים מהימנים ולכלול תמיד שלבי אישור משתמש לפני ביצוע פעולות בעולם האמיתי, כמו למשל שליחת אימייל או רכישה כלשהי.
ולבסוף, כמו בכל הכרזה טובה, הם משאירים טעם של עוד ומספרים על שחרורו של דגם `gpt-4-0613` מעודכן ומשופר הכולל את תכונת קריאת הפונקציות החדשה.
https://shorturl.at/cfkF2
3. אדובי ממשיכים לעבוד ומציגים מספר תכונות חדשות ב-Adobe Illustrator כאשר ביניהן Generative Recolor המאפשרת לשנות את הצבעוניות של חלקים וקטורים בשפה חופשית.
זה אומר שעכשיו אפשר לומר "אורות ניאון" או "סושי סלמון", והגרפיקה תצבע מחדש באופן מיידי לפי הפלטה המשוייכת.
הכרזה נוספת ומרגשת היא פונקציית ״הקלד מחדש״ (מגיע כרגע כביטא) תכונה זו מאפשרת לזהות גופן של טקסט סטטי (טקסט מתמונת או טקסט וקטורי).
״הקלד מחדש״ מזהה את הגופנים הקרובות ביותר מ-Adobe Fonts (למעצבים מדובר באמת באירוע מכונן)
מעבר לכך יש עוד הכרזות שונות ומי שזה רלוונטי אליו ממליץ להיכנס ללינק.
4.חברת Salesforce,חברת ה CRM הגדולה בעולם בערך, ערכה את יום ה-AI הראשון שלה, מי שראה פעם את האירועים שלהם, מבין שזה לא משהו באהלן אהלן.
במהלכו הם שיתפו עדכונים ושיפורים למוצרי הבינה המלאכותית שלהם.
גולת הכותרת העיקרית הייתה חשיפת ה- AI Cloud, חבילת כלי AI המשלבת את המוצרים השונים של Salesforce כמו שירות האיינשטיין המוכר, חיבור לאפליקציית ההודעות Slack ותוכנת ניתוח הנתונים Tableau.
מטרת ההתקדמות הללו היא לנצל את הפוטנציאל של AI, שצפוי לתרום משמעותית לצמיחה כלכלית גלובלית כמו גם לכיס של החברה ובנוסף לשפר את חווית הלקוח שמספקים Salesforce ללקוחות שלה, והם לשלהם.
מי שעובד עם המערכת, מוזמן לראות סיכום של האירוע בלינק.
כרגע החבילה הבסיסית עומדת על 360k$ לשנה ככה שעדיין יש מקום לתחרות לכל מי שעובד על CRM AI
https://shorturl.at/sS149
5. חברת Oracle לא נשארת מאחור גם כן ומחליטה לבצע מהלך אסטרטגי, בדומה למה שמיקרוסופט עשו עם OpenAI וקונה את חלקה בסטארט-אפ Cohere כדי להציע גם היא את יכולות הבינה המלאכותית גנרטיבית ללקוחותיה.
הסטארט-אפ החביב הזה מטורונטו שקיבל השקעות משמעותיות מלא מעט ענקיות טכנולוגיה ומשקיעי הון סיכון גייס בסבב C כ- 270 מיליון דולר לפי שווי של 2 מיליארד דולר מכמה שחקנים גדולים כולל Oracle, NVIDIA, Salesforce Ventures ו-SentinelOne.
מכאן נראה שבקרוב הלקוחות של אורקל יוכלו לבנות גם הן אפליקציות AI מבלי לחלוק את הנתונים שלהם בדרכים שאולי לא ירגישו איתם בנוח.
6. מודל חדש של בינה מלאכותית יצא לעולם ושמו הוא Image-based Joint-Embedding Predictive Architecture או בקיצור I-JEPA.
המודל שפותח על ידי מדען הבינה המלאכותית הראשית של Meta, יאן לקון מייצג צעד משמעותי נוסף קדימה ומציג בינה מלאכותית חדשה שיותר דמוית אדם.
ממש מלמעלה, הרעיון המרכז מאחורי I-JEPA הוא שאנו כבני אדם לומדים מהסביבה עלידי התבוננות פסיבית בסביבה ולא על ידי קיטלוג ודחיסה של מידע.
המודל מנסה ללמוד את יצוגים שונים בצורה פסיבית ישירות מנתונים לא מקוטלגים, כגון תמונות או צלילים, במקום ממערכי נתונים מסומנים שהורכבו באופן ידני בתהליך האימון ובכך מנסה לנבא את הייצוג של כל חלק מהקלט מתוך הייצוג של סך החלקים האחרים באותו קלט.
זהו עוד צעד לקראת האינטליגנציה ברמת אדם עבור ה-AI ויכול להיות גורם מכריע ביצירת מודלים כלליים עתידיים יותר, כאלה שיאפשרו תחזיות של מרחב וזמן לטווח ארוך יותר לגבי העתיד שיגיע או לחילופין בעיות שעדיין לא נפתרו.
7. ולסיום סר פול מקרטני הכריז שהקלטה חדשה ואחרונה (?) של הביטלס תשוחרר בהמשך השנה, תוך שימוש בבינה מלאכותית כדי לחלץ את קולו של ג'ון לנון מהדגמה ישנה כדי להשלים שיר בן עשרות שנים.
זהו להפעם, אלו היו הדברים החשובים לדעתי ששווה להכיר,
למי שלא מספיק לו פעם בשבוע ורוצה עדכונים שותפים, הגעתי לטוויטר.
https://twitter.com/omerharari9
מוזמנים לעקוב!
נתראה בשבוע הבא.
https://www.linkedin.com/in/omer-harari
https://www.facebook.com/omer.harari