Print Screen 2018 - Fake it Make it
צילום: יח"צ - מתוך תערוכת בלוף- סטודיו קצ'ינגוס
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 31/10/18- 3/11/18 במדיטק חולון - לאתר הפסטיבל
את המושג פייק ניוז שמענו לא מעט בתקופה האחרונה. אבל האם אנחנו בכלל יודעים מה זה?
פסטיבל פרינט סקרין 2018 - הפסטיבל הבינלאומי לאמנות ותרבות דיגיטלית יתמקד השנה בשאלה החמה והמרתקת ביותר בעידן הדיגיטלי בו אנו חיים: מה בין FAKE ל MAKE ?
פרינט סקרין הוא הפסטיבל השנתי המרכזי של מדיטק חולון, ונערך זו השנה השמינית ברציפות. זהו הפסטיבל הרב תחומי הגדול מסוגו בישראל, ולו שותפים כמעט כל גופי התוכן של המדיטק: מוזיאון העיצוב, סינמטק חולון, המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, הספרייה המרכזית ועוד.
הפסטיבל יעסוק ביצירה בעולם ה Fake .
בעידן בו הטכנולוגיה הדיגיטלית מתפתחת והאלגוריתם בורא עולמות ויזואליים מזויפים, אנחנו מוצאים עצמנו נתונים למניפולציות אינסופיות אשר נשענים על סילוף והטעיה מוכוונת.
כ-100 יוצרים מהארץ והעולם מעולמות התוכן השונים של האמנות, קולנוע, פרפורמנס ומוסיקה יציגו יצירות שהן תוצר של המפגש בין העולם הוירטואלי הדיגיטלי לבין העולם הפיזי מציאותי: מה בין יצירה לזיוף - בין יצירתיות לרמאות- בין מציאות לאשליה ובין פנטזיות להעמדת פנים.
מצד אחד בתהליכי יצירה: המצאת היש מאין מצד שני: יצירה" עובדות", סילוף, בדיה והטעיה מוכוונת..
דני וייס, מנכ"ל המדיטק: " השנה נושא הפסטיבל "Fake it/Make it" רלוונטי במיוחד להשפעתה של טכנולוגיה שמייצרת יותר ויותר דימויים ותוכן שלא ניתן לאמת, כמו גם להקשר הפוליטי-תקשורתי-חברתי העכשווי, בו סוגיות של אמת ושקר נמצאות במרכז השיח הציבורי."
הפסטיבל יציג מעל 60 עבודות, מיצגים, מיצבים, תערוכות, מופעי סאונד ופרפורמנס טכנולוגים, סרטים, יריד אמנות אינטרנטי, מופעי חוצות, ופעילויות לכל המשפחה. בחלקם של המופעים יהפוך הקהל לשותף פעיל ולחלק חשוב ביצירה.
בנוסף יתקיימו בפסטיבל: סדנאות מקצועיות וכנס מקצועי בהשתתפות אוצרת תחום האמנות הדיגיטלית במוזיאון הוויטני, ומנהל הדיגיטל במוזיאון המטרופוליטן, הרצאות ובי"ס פופ-אפ לטכנולוגיות תלת מימד בשיתוף שגרירות ארה״ב.
מנהל אמנותי ומייסד הפסטיבל: ד"ר ליאור זלמנסון; מנהל הפסטיבל: אודי אדלמן, המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית; מפיקה אמנותית: שמרית גיל.
בין האירועים הבולטים בפסטיבל:
Robot Chef –סטודיו Foxdog מבריטניה במופע קומי אינטראקטיבי המשלב בין סטנד-אפ, מוזיקה, רובוטיקה ותכנות אפליקציות, שהוצג בבכורה עולמית בפסטיבל אדינבורו האחרון ונבחר על ידי "האינדפנדנט" כאחד מעשרת המופעים הטובים ביותר של הפסטיבל.
מופע פרפורמנס בבכורה עולמית של האמנית הליטאית גורה-פרזיט , בשיתוף סטודנטים של ניסן נתיב ומוזיאון פתח תקוה לאמנות. מופע בו נאספות פיסות אינפורמציה מרחבי הרשת לכדי יצירה מתמשכת. סצנות קולנועיות, סרטוני יוטיוב, דיווחי חדשות ונאומים היסטוריים מתלכדיםומתורגמים לביצוע תיאטרלי וירטואוזי.
אהד פישוף במופע בכורה מבוסס סאונד, טקסט ווידאו.
The Normalizing Machine - טרום בכורה של מיצג וידיאו ענק של מושון זר אביב ודן סתוי , שיוצג בקרוב בתערוכה של פסטיבל אמנות המדיה החשוב בעולם ארס אלקטרוניקה. המיצג שואל מה יקרה אם נבקש מהמחשבים להגדיר מה נחשב נורמלי.
Into the Deep -תערוכה ראשונה מסוגה בארץ העוסקת בנושא אינטליגנציה מלאכותית: תערוכה אינטראקטיבית, ובה הקהל חווה את השימוש ההולך וגובר באלגוריתמים לומדים והאופן בו הם משנים באופן עמוק את המציאות הוויזואלית שלנו.
אנה לן ויונתן טריכטר במופע בכורה המתקיים כולו במכולת משלוח סגורה:
מחול, תעתועי אור ועבודת סאונד; פרפורמנס הבוחן את הדימוי העצמי של הקהל.
BLUFF - תערוכת משחקי מחשב חדשים על רמאיות והעמדת פנים העוסקת ב"פיברוק".
Late Shift הסרט האינטראקטיבי קולנועי הראשון בעולם באורך מלא: הצופים מחליטים באמצעות המכשירים הסלולריים, על גורלן של הדמויות המסתבכות בשוד של מכירה פומבית. החלטות הקהל משוקללות ומחושבות בזמן אמת אל תוך הסרט.
הסרט 'שארית', בבימוי של אמן הוידאו עומר פאסט - דרמת מתח המבוססת על ספרו המצליח של טום מקארת'י.
כמו כן יקיים הפסטיבל כנס תחת הכותרת: "אמנות ומוזיאונים בעידן הפוסט דיגיטלי" ( שבת | 3.11 | 17:00 - 20:00).
הכנס ידון בשאלות כמו: איזו אמנות חדשה נוצרת בעידן הבינה המלאכותית והביג דאטה? איך מוזיאונים מתפתחים בעידן בו רוב העולם צורך את האמנות שלו מהאינסטגרם והרשתות חברתיות? מהם יחסי האמן והמעצב עם הקהל שרגיל להשפיע ולהשתתף ואלו אתגרים מעלה העידן הפוסט-דיגיטלי בחייו של האוצר ומנהל המוזיאון.
במיוחד לכנס יגיעו מחו"ל: כריסטיאנה פול - אוצרת הניו מדיה, מוזיאון הוויטני ולואיק טאלון - מנהל הדיגיטל במוזיאון המטרופוליטן. עוד ישתתפו: מיה דבש – מנהלת ואוצרת ראשית, מוזיאון העיצוב חולון ,ורדית גרוס, וד"ר ליאור זלמנסון המייסד והמנהל האמנותי של פסטיבל פרינט סקרין.
בנוסף יתקיימו סדנאות מקצועיות .
פעילויות לכל המשפחה
בנוסף יקיים הפסטיבל סדנאות לילדים ולמשפחה כדוגמת סדנת מאחורי הקלעים של עולם הפרסומות עם יובל קדם מי שאחראי לעשרות פרסומות בטלוויזיה. המשתתפים יחוו איך יוצרים אשליות ויזואליות ועולמות דמיוניים במטר לגרום לנו לקנות כמה שיותר.
מדי ערב יסתיימו אירועי הפסטיבל (למעט יום שישי) במסיבה פתוחה לקהל הרחב ברחבת מוזיאון העיצוב בשיתוף עיריית חולון.
מחירי כרטיסים:
כרטיסים למופעים: 80-40 ₪
כרטיס יומי (או פס פסטיבל יומי) הכולל כניסה לתערוכות, מופעי החוץ, יריד יאמי איצ'י, פאנלים והרצאות + 2 מופעים לבחירה - 99 ₪.
מחיר מיוחד לסטודנטים - 79 ₪
כרטיס לכל 4 ימי הפסטיבל (כולל 6 מופעים) – 250 ₪
מדיטק חולון
שד' גולדה מאיר 6 (מול קניון חולון). חניה חינם
טל' לרכישת כרטיסים: 1800-20-29-30
מספר ווטסאפ מדיטק 052-4334448
ובאתר הפסטיבל