שילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה? עכשיו אפשר וכדאי

צילום: PIXABAY
יש לא מעט משרות ועבודה שאנשים עם מוגבלות יכולים לעשות, ואפילו בצורה טובה יותר מעובד רגיל.
לאחרונה הסתיים קורס ייחודי - הכשרה במידענות עסקית לא.נשים עם מוגבלות – רובם א.נשים עם אספרגר (התפקוד הגבוה של הרצף האוטיסטי) וחלק עם מוגבלות אחרת. ההכשרה התקיימה בשיתוף מכון טראמפ בבית איזי שפירא וביטוח לאומי.
סיימו את ההכשרה 8 סטודנטים, רציניים, אינטליגנטים מאד, בעלי מוטיבציה גבוהה להשתלב בשוק התעסוקה המקצועי בהתאם לכישוריהם. חלקם כבר התחילו לעבוד.
ההכשרה המקצועית בהיקף של 120 שעות, בהובלתה של אורטל שמלץ, מידענית בעלת חברה בתחום ניהול הידע והמודיעין התחרותי כללה בין השאר:
* איתור צורכי ידע ובניית אסטרטגיית איתור מידע
* היכרות עם כלי חיפוש ברשת (מגוון מנועי חיפוש)
* שימוש בחיפוש בוליאני
* היכרות עם מאגרי מידע במגוון תחומים (מחקרים, פטנטים, מידע עסקי ומסחרי וכד')
* ניתוח מידע במגוון מודלים (PESTEL וכד') כולל בדיקת מהימנות מקורות המידע
* ארגון והצגת מידע ושימוש בעזרים ויזואליים
* שימוש במדיה חברתית בזירה השיווקית ולצורכי איתור מידע
* הגשת פרויקט גמר - החל מהגדרת הצורך ועד להגשת דוח מידעני כולל ניתוח משמעויות
ההכשרה כללה גם שיפור מיומנויות הדרושות לעולם העבודה וכן ליווי לשילוב בעבודה, הן של הסטודנטים והן של המעסיקים הקולטים (ללא עלות למעסיק).
את הבוגרים מלווה להשמה אביטל ינובסקי, המתמחה בשילוב של אוכלוסיות גיוון בכלל ואנשים עם מוגבלות בפרט בתפקידים מקצועיים בהייטק וטכנולוגיה.
ינובסקי מלווה אנשים עם מוגבלות למציאת עבודה מקצועית, מייעצת לחברות שרוצות לגייס מועמדים מגוונים וכן מלווה תוכניות תעסוקה שונות ומדריכה איך לעבוד נכון בתחום ההייטק בפרוייקטים של הכשרה מקצועית לאנשים עם מוגבלות.
מכון טראמפ מהווה את זרוע ההכשרה והפצת הידע החדשני של בית איזי שפירא. המכון מוביל בתחום עולם המוגבלות והשיקום ומכשיר אנשי מקצוע, אנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם ברחבי הארץ והעולם.
במהלך 24 שנות קיומו של המכון, כ- 18,000 איש לקחו חלק בקורסים ובימי עיון שונים. "נתיב נגיש לתעסוקה" הינו מסלול הכשרות חדשני שפותח במכון טראמפ המיועד להכשיר אנשים עם מוגבלות לעולם העבודה בישראל, ולשלבם בתחומי עיסוק ההולמים את כישוריהם ויכולותיהם הייחודיות.
במסגרת התכנית, מסתיים בימים אלה מחזור ב' של הכשרה לתעסוקה בתחום המידענות העסקית, ובעתיד אנו מכוונים לבניית תכנית הכשרה בתחום השיווק הדיגיטלי והבק אופיס, בהתאם לדרישה הגוברת בשוק העבודה לתפקידים אלה.
ניתן לפנות לאביטל ינובסקי, במייל - diversityay@yanovsky.net או בטלפון - 054-4454576.





